Nieuws uit regio's:

Den Bosch
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug woensdag, 21 aug 2013 - 11:02

Bartenbrug deel 29

Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

Hans
Hans Tervoort

Zo rond 1540 is de eerste brug over de Aa gebouwd op de plek waar nu de Pastoor Bartenbrug ligt. Er gingen handkarren, paarden overheen, toen fietsen en uiteindelijk auto’s. Maar nu zijn we al weer een tijdje terug bij af: er gaan alleen nog maar voetgangers en fietsers overheen want ze zijn de brug aan het repareren. Eerst zou het 3,4 miljoen kosten, toen 4,5.In april werd het 5,9 miljoen en nu wordt het weer € 700.000,- duurder. Tijd voor een deskundige.

Wat doet zo’n deskundige eigenlijk? Eerst eens een flinke offerte maken voor zijn advies en daarna zeggen dat het ietsje duurder wordt want dat is de gang van zaken bij de Bartenbrug. Dan gaat hij eens kijken wie er allemaal in de fout is gegaan. Hmmmm. De aannemer en de gemeente met name wethouder Ruud Schouten! O, dat wisten we al... Dan gaat hij vertellen dat het nog meer gaat kosten want de winkeliers moeten gecompenseerd worden. Wisten we ook.... En dan gaat hij vertellen dat de familie Barten ook best een claim kan indienen vanwege schade aan hun naam. Iedere Bosschenaar denkt bij de naam “Barten” aan die veel te dure brug en dat komt de familienaam niet ten goede. Kan zo maar een schadeclaim van € 500.000,- worden. Tenzij, en daar hebben we natuurlijk die deskundige voor nodig, tenzij we de Bartenbrug een andere naam geven! De gemeente Den Bosch is goed in het bedenken van onnozele naamwedstrijden rondom bruggen dus waarom niet? Ik ga winnen want er is natuurlijk maar één naam mogelijk voor die brug: “De fouten van-Schoutenbrug”. En de kosten voor het nieuwe naambordje mag de wethouder uit eigen zak betalen.
Auteur: Info Kliknieuws 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-737-2 
Categorie: Column  Hans Tervoort 
Aangemaakt: 2013-08-21 11:05:17 
Laatste wijziging: 2013-08-21 11:05:17 
Gewijzigd door: Info Kliknieuws